A legdivatosabb főzőlap.

Személy szerint sose volt beleszólásom a lakásfelújításba, mindig csak a passzív, a gyerek, a használó szerepét tölthettem be, mivel hát ez a rend, ha az ember még nem rendelkezik saját keresettel, nincs saját otthona, és a szülők önkénye valósul meg az életében (csak viccelek, nincs ezzel baj). Na de ha egyszer végre kireppen a gyerek (én), és saját konyhája lesz, amilyenre mindig is vágyott, és amilyet mindig is tervezett, akkor indukciós főzőlapot akar venni bele.

Tulajdonképpen én már gyerekkorom óta elektromos főzőlapra vágytam (vagy más szóval  kerámia főzőlapra), mindig annyira tetszett az a szép sima felület – igen, ennyire voltam szakértő, hogy ez fogott meg leginkább – tulajdonképp az tetszett bennük annyira, hogy mások voltak, mint az otthon megszokott gáz felület. De mi sose vettünk olyat, mert a szüleim azt mondták, hogy az hamar karcolódik… én viszont eldöntöttem, hogy nekem elektromos főzőlapom lesz ha felnövök!

Lényeg a lényeg, hogy azóta utána olvastam a dolgoknak, és az új divat vagy trend, vagy technológia az indukciós főzőlap. Először azt gondoltam, hogy persze, hogy ezt akarom, hiszen korábban is csak esztétikai alapon válogattam, de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez tényleg jobb, mint az a minden szempontból gáz főzőlap, ami nekünk volt otthon: először is, 50% -al magasabb a hatásfoka az indukciós főzőlapoknak, mint a gáznak, ami azt jelenti lebutítva, hogy gyorsabban van kész rajta az étel. Másodszor ezek a modern berendezések már úgy vannak legyártva, hogy csak akkor melegedjenek, mikor ráhelyezzük az edényt, így sokkal biztonságosabbnak mondhatóak. Ráadásul amikor levesszük róla az edényt szépen lassan kihűl. Anyukámék rémálmát, miszerint a kerámia főzőlapra ráég a kifreccsenő étel, jóformán nem lehet megvalósítani az indukcióssal, mert nem forrósodik fel úgy, mint a másik verziók, így nem ég rá a felületére semmi, ha mégis kifolyik valami, akkor az szépen le lehet takarítani.