Nem hazánkban, hanem Angliában már forgalmaznak zacskós rántottát, mely nagy meglepetést válthat ki hazánkban – bár én nem vagyok meglepődve, hiszen korábban az is furcsa volt számomra, hogy van előre gyártott krumplipüré, meg zacskós krumplipüré por. Ázsiában pedig tojásszaláminak nevezik a főtt tojásból készített rudat, melyet szalámiként árulnak a boltokban. Ezek után min vagyunk meglepődve?!
A zacskós omlett nem kifejezetten a lusta embereknek készült, hanem azoknak, akiknek halvány lila fogalmuk sincs arról, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a tojásételt. Ugyanis vannak ilyen emberek – de ezen se lepődök meg azok után, hogy 21 évesen összejöttünk két barátnőmmel “sütögetős”, “főzögetős” csajosbuli címszó alatt, majd a lányok elkezdték kiolvasztani a húst: és számomra itt vesztette el a varázsát a buli, ugyanis forró vízzel kezdték el locsolgatni a kőkeményre fagyott csirkét, majd mikor mondtam, hogy mikróba kellene vagy lehetne tenni olvasztóprogramra, azt válaszolták, hogy nekik az anyukájuk is így készíti, szóval helyes a módszer. Aztán a helyes módszer dicséretében fogyasztottuk el az általuk sütött félig nyers és rágós fagyott csirkét.
Szóval én megértem, hogy az angolok közt is vannak ilyen emberek, akiknek fogalma sincs arról, hogy hogyan lehet elkészíteni a rántottát. Elvileg a lakosság 1/3-a ilyen, és ezek az emberek a főtt tojást sem tudják elkészíteni – azaz fogalmuk sincs hogy egyáltalán hogyan fogjanak hozzá. A forgalmazók szerint nem csak a főzni nem tudók, hanem a betegek, azok, akiknek megsérült a csuklója, illetve a fogyatékkal élők is örömmel fogják fogadni a rántottát, ugyanis így az ő számukra is elérhetővé válik ez a fogás. Hiszen egy csuklósérüléssel nem lehet felverni a tojást, így amíg lábadozik valaki nélkülöznie kell – azaz kellett korábban. A mikrós tojás kora azonban itt van, és megoldja a problémát!