Nagyüzemi lekvár főzés otthon

Pécs mellett élek egy kertes házban a családommal. A kertemben különféle növényeket ültettem, csak kedvtelésből – mindig is szerettem volna, ha lenne egy nagy gyümölcsösöm, ahova kijárhatok leszedni a termést.

Már évtizedek óta dolgoztam ugyan azon a helyen, mikor a férjem révén örököltünk egy nagyobb földet, közel az otthonunkhoz. Ezen a földön számos gyümölcsfa állt, termett rajta többek közt eper, málna, a fákon barack, szilva, illetve alma. Nagyon örültem, hogy végre az egész éves hajtást kipihenve kijárhatok a földre, dolgozhatom kicsit a természetben, jóformán a stresszt, és az emberekkel való foglalkozás okozta feszültségeket dolgoztam ki magamból. Egyre harmonikusabban éreztem magamat az évek során, főleg azért, mert egy gyümölcsöző hobbim is akadt: a lekvár főzés. Ha ekkora földed van, mely minden évben olyan bőséges termést hoz, mint a mi gyümölcsösünk, akkor egy idő után nem bírjátok már a elfogyasztani a sok gyümölcsöt: nincs annyi barát, rokon és ismerős, aki ennyit el tudna fogyasztani. Mivel nem akartam piacolni a terméssel úgy döntöttem, hogy lekvárt főzök belőlük. Ebből az lett, hogy különféle mártásokat, gyümölcsszószokat is gyártottam. Nem akartam a népi hagyományoknak eleget téve cukortól tapadó lekvárokat készíteni, így elkezdtem egészséges és különleges receptek után nézni, majd később én magam gyártottam különleges, saját recepteket.

Idővel egész Pécs ismerte a lekvárjaimat, és mivel ilyen kelendőnek bizonyultak ezek a házi termékek, a férjemmel a cégalapítás gondolatával kezdtünk játszani. Egy idő után elhatároztuk magunkat, és elmentünk a Logosz cégcsoporthoz, akiknek igénybe vettük a cégalapítás csomagját. Azért volt szükségünk arra, hogy tanácsot adjanak, mert mi nem rendelkeztünk saját tapasztalatokkal, nem voltak gazdasági- vagy jogi ismereteink, nem tudtuk, hogy mindez hogyan működik.